петък

2007/02/25 ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ

ПОКАНА ЗА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ

Дата: 25.02.2007 г. (неделя)
Време: 12:00 – 13:00 ч.
Място: Българска телеграфна агенция (БТА) - ПРЕСКЛУБ
Организатор: Група граждански екологични организации (ГГЕО)

Тема на пресконференцията:
Некомпетентност, лъжи или предумишлено екопрестъпление са действията на СО, СОС и държавните институции за решаването на кризата с боклука на София?
Подтеми:
1. Кое е законното на така наречената „най-законна” площадка за депониране на бали в село Горни Богров? Защо кметът Борисов не държи на „мъжката” си дума към гражданите от Горни Богров, поета пред тях миналата неделя?
2. Познава ли Законите зам.кмета Мария Бояджийска? Защо специалистите алармират, че и тази площадка за временно съхранение на бали е незаконна?
3. Защо съветниците от СОС говорят само за договорите за събирането на боклука, а мълчат за балирането? Дали искането за прекратяването на концесиите на Румен Гайтански (Вълка) точно в настоящия момент не е преднамерено изместване на дебата от истинския му фокус – абсурдните договори за балиране с фирмите “Екоел-6” ООД, “Микс ПС” ООД и все още общинската „Чистота Искър” ЕООД?
4. Как държавните институции съдействат за нарушаване на законите и така стават саучастници в екопрестъпления? Как извънредното законодателство, специално изковано за изграждането на завод за отпадъци, ще бъде в услуга само на икономическите интереси на "обръчите от фирми"?
5. Странната дружба на Бойко Борисов със Съюза на издателите в България – кой на кого е клиент?
6. Ще има ли край терорът върху засегнатото население от разни краища на страната и около София?

Участници:
Национално Движение „Екогласност“
Инициативен Комитет – с. Горни Богров
Инициативен Комитет, с. Мусачево
Сдружение „Нови хан – Европейско селище”
Eкосдружение „Връбница - Надежда”
Инициативен Комитет, с. Мрамор

Няма коментари: